Bemutatkozás - "BIO" Flexum-Termál Gyógyfürdő

 

 

IMG_1235kAz itt található elismert gyógyvizű fürdő - besorolása szerint - Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé sorolható. Fürdőnkben jelenleg hét medence várja a vendégeket.

A ' Bio' Flexum-Termál Gyógyfürdő sokféle vízhőfokú medencéivel, minden korosztály körében kedvelt. A szinte állandó északnyugati vagy délnyugati szél friss tiszta levegőt biztosít a zöldövezetben, természetes folyóvizek közelében fekvő fürdőnek, ami magas szinten biztosítja a gyógyulni, pihenni, sportolni vágyók igényeit.

Fürdőnk népszerűségére mi sem jellemzőbb, minthogy annak látogatói felerészben külföldről érkeznek. Az alapvetően gyógyászati célokat is szolgáló termálvizünk elismert gyógyvíz, amely - besorolása szerint - Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvize közé tartozik. Az erre épülő gyógykezelések is széleskörűek: szakorvosi rendelő, medencefürdő, szénsavas fürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugár-masszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, oxigénterápia, gyógytorna.

Az egész éven át nyitva tartó fürdő területén gyógyszálló, önkiszolgáló étterem, pizzéria, szauna, masszázs, fodrász, kozmetikus, pedikűrös, manikűrös és sok apró üzlet állnak vendégeink rendelkezésére.

Medencéink

termal2

  Felülete Térfogata Mélysége
Úszómedence:
33,3 m-es, 28-29 C˚-os, melegített kútvíz
666m² 990m³ 1,50m

Gyógymedence:
36-38 C˚, hűtött gyógyvíz

340m² 240m³ 0,75m

Ülőmedence:
30-33 C˚, hűtött ásványvíz

255m² 180m³ 0,70m
Ülőmedence II:
36-37 C˚, hűtött ásványvíz+jakuzzi pezsgőágyak,
talp-derékmasszírozók
191m² 180m³ 0,80m
Wellness-medence:
32-34 C˚ hűtött ásványvíz
217m² 220m³ 1,00m
Gyógyúszó-gyógytorna medence:
28-30 C˚, vízforgatás
271m² 325m³ 1,20m
Úszómedence 25m-es:
26-28 C˚, vízforgatás
400m² 600m³ 1,50m

Szaunavilág

Szaunák

 

"Ha fürdőzöl, nyugodt és derűs lélekkel tedd!" - Hippokratész

 

A szaunázás alapvető hatása az egészség megszilárdítása – üdítő, edző és kondíciójavító – és az ellenálló-képesség fokozása. Élénkíti az anyagcsere-folyamatokat és megakadályozza a vírusok szaporodását. Javítja a vérellátást, rugalmassá teszi a testet, ezáltal gátolja a korai öregedést. A hőmérsékletváltozás edzi a bőr természetes reflexeit. Méregtelenítő hatása is lényeges, mivel a test salakanyagának 30 % - a  a bőrön keresztül távozik. Relaxáló hatása révén oldja a testi és lelki görcsöket.

A finn szokás szerint 15-20 percet kell eltölteni a szaunában, amelyet rövid, hideg vizes zuhany követ. A folyamatot háromszor szükséges megismételni, végül a folyamatos lehűlés következik, amelynek időtartama nem több, mint 30 perc.

Finn szaunák

 

Magas hőmérsékletű szaunák (120°C) kb. 10 % -os páratartalommal. Hatására kitágulnak a pórusok; a bőrből, a szervezetből izzadás hatására könnyen eltávoznak a méreganyagok. A szaunát követő szabadban történő lehűlés, hideg vizes medencében történő megmártózás és hideg öntetek által felélénkül a vérkeringés és erősödik az immunrendszer. A rendszeres szaunázás kiváló stresszoldó program.

A szaunák egyike himalájai só felhasználásával épült, amely természetes gyógymódot kínál az egészségünk védelmére. Használatával nemcsak a légúti megbetegedéseken tudunk segíteni, hanem többek között allergiás megbetegedéseken, szénanátha, és az immunrendszer gyengeségén.

Kneipp taposó

 

A hidegvízzel töltött medencében köveken lépkedve tapossuk a vizet, s haladunk körbe-körbe sétálva. A lábakat minden lépésnél kiemeljük, így a hideg víz és a meleg levegő adja meg a váltófürdő jelleget. A kövek enyhén masszírozzák talpunk reflexzónáit, ezzel beindítanak egyfajta regulációs folyamatot is.

Wellness-részleg

A Coral Étterem alatti alagsori részen található wellness-részleg szolgáltatásai közül egy kis ízelítő:

A szaunázás szerelmeseinek kombi szauna - finn-és infraszauna egyben, gőzkabin. Szaunázást követően a felfrissülést a beltéri merülőmedence és jacuzzi teszi teljessé.

Továbbá: sószoba, mely természetes gyógymódot kínál az egészség védelmére, betegségek megelőzésére és az immunrendszer erősítésére.

 

 
Tavaszi megújulás

Tavasszal is Mosonmagyaróvár

 

Bővebben...
Ajándékutalvány rendelése

Lepje meg szeretteit, ismerőseit ajándékkal. Szállodánk szolgáltatásait ajándékutalvány formájában is megrendelheti.

Bővebben...
Wellness ajánlat

Egy kis wellness

 

Bővebben...

Szállodánkról

pic1

A hotel a termál-gyógyfürdő területén, az óváros szívében helyezkedik el. 73 modern berendezésű szobájával, gyógyászati és wellness-részleggel, étteremmel, drinkbárral várja a felüdülni vágyókat.

Wellness

kep_wellness

Szállodánk gyógyászati és wellness részlege termálvizes medencével, infrakabinnal és finn szaunával várja kedves vendégeinket, amely garantálja a maximális kikapcsolódást és feltöltődést.

Termálfürdőnk

7

Az itt található elismert gyógyvizű fürdő - besorolása szerint - Európa öt legjobb hatásfokú gyógyvízzel rendelkező fürdői közé sorolható. Fürdőnkben jelenleg hét medence várja a vendégeket.